Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csiperkegomba képes leírás - Gyógygombák.tlap.hu
részletek »

Csiperkegomba - Gyógygombák.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogygombak.tlap.hu » Csiperkegomba
Keresés
Találatok száma - 8 db
Az új szuperélelmiszer

Az új szuperélelmiszer

A kutatások eredményei alapján jogos ez a megtisztelő cím, hiszen a csiperkegomba számos olyan pozitív tulajdonságot mutat, ami jótékonyan hat az emberi egészségre. Olyan biológiailag aktív anyagok kimutatás történt meg az elmúlt években, ami segítheti a rákos megbetegedések és a szív- és érrendszeri betegségek elleni küzdelmet.

Csiperkegomba a táplálkozásban

Csiperkegomba a táplálkozásban

A csiperkegomba fehér és barna kalapú változata ismert. A két gombafajta között elsősorban a kalap színében és az eltarthatóságban van különbség. A barna csiperke 2-3 nappal tovább tárolható minőségromlás nélkül.

Csiperkegomba receptek

Csiperkegomba receptek

Van sötét kalapszínű és fehér kalapszínű változata is, de a kereskedelemben a fehér kalapos változata hódít. Ízükben nem tapasztalható kirívó különbség. Jó ha tudjuk, hogy bár a fehér kalapos változat terjedt el, a barna kalapos csiperke akár 2-3 nappal tovább is eláll, mint fehér kalapos társa.

Csiperkegombával a sertésinfluenza ellen?

Csiperkegombával a sertésinfluenza ellen?

A közönséges fehér csiperke segíthet a sertésinfluenza leküzdésében, állítják a Tuft Egyetem kutatói. Felfedezték, hogy ez az egyszerű kis gomba, amiről sok éven át azt gondolták, hogy nem gyógyhatású, és nincs jelentős tápértéke, az emberi immunrendszernek hatalmas lökést tud adni.

Gyógygombák az erdőből

Gyógygombák az erdőből

mandulaillatú csiperke (Agaricus subrufescens), júdásfülgomba (Auricularia auricula-judae), téli fülőke (Flammulina velutipes), pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum), süngomba (Hericium erinaceus), terülő rozsdástapló (Inonotus obliquus), tüskegomba (Polyporus umbellatus)

Mellrák ellen

Mellrák ellen

A kezdeti vizsgálatok bebizonyították, hogy a csiperkegomba összetevői csökkentik egy, a szervezetben egyébként természetesen jelen lévő enzim, az aromatáz aktivitását. Az USA-ban 2010. november 15-ig a gombát a mellrák elleni harc jeleként rózsaszín tálcákon árulták.

Praktikák

Praktikák

Csiperkegomba története, Felhasználási javaslatok a csiperkegombához, Hogyan válasszunk? Hogyan készítsük elő a főzéshez? Hogyan főzzük meg? Hogyan tároljuk? Ismerjük meg jobban a csiperkegombát, Élelmezési ismeretek.

Vitaminok és ásványi anyagok tárháza

Vitaminok és ásványi anyagok tárháza

A táplálkozástudomány fejlődésével számos gombafélét vizsgáltak már meg. A shiitake, maitake, reishi gombák után az ismertebb és bármely üzletben kapható csiperke került sorra. Kutatások eredménye alapján állítják, hogy a csiperke rákellenes hatású.

Tuti menü