Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Laskagomba képes leírás - Gyógygombák.tlap.hu
részletek »

Laskagomba - Gyógygombák.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogygombak.tlap.hu » Laskagomba
Keresés
Találatok száma - 9 db
A laskagomba beltartalma és gyógyhatásai

A laskagomba beltartalma és gyógyhatásai

Beltartalma miatt fogyókúrázók, cukorbetegek, köszvényben és magas vérnyomásban szenvedők diétájában egyaránt kiválóan felhasználható. Magas emészthetetlen rosttartalma miatt csökkenti a vastagbélrák kialakulásának veszélyét. Vesebetegek étrendjében azonban csak korlátozottan szerepelhet magas káliumtartalma miatt.

A laskagomba C és B vitamintartalma jelentős

A laskagomba C és B vitamintartalma jelentős

A laskagomba és számos más gombafaj is alkalmas egészségünk helyreállítására, arról nem is beszélve, hogy magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánus táplálkozás alapvető nyersanyaga. A belőlük készített ételek ízletesek, magas rost és alacsony energiatartalmuk miatt nem hízlalóak.

Az egyre népszerűbb laskagomba

Az egyre népszerűbb laskagomba

A laskagomba termesztése az 50-es években, Németországban indult nagyüzemi méretekben. Magyarország jelentős kutatásokkal és technológiai fejlesztésekkel járult hozzá a laskagomba népszerűségéhez és elterjedéséhez.

Bio őrölt laskagomba

Bio őrölt laskagomba

Az őrölt bio laskagomba beltartalma miatt fogyókúrázók, cukorbetegek, köszvényben és magas vérnyomásban szenvedők diétájában egyaránt kiválóan felhasználható. Vesebetegek étrendjében azonban csak korlátozottan szerepelhet magas káliumtartalma miatt! A laskagombából készült ételeket elsősorban íz- és aromaanyaguk miatt kedveljük. A laskagombából készült ételek íze, a laskagomba fűszerező értéke sokak szerint megelőzi a csiperkéét. A bio laskagomba kémiai összetétele nagyon kedvező, hiszen jelentős, 15-20 %-os a fehérjetartalma, 6-10%-a ásványi só, zsírtartalma pedig alacsony, 1-2%, ami egyben a laskagomba alacsony kalóriatartalmát is jelenti, így fogyókúránál is fogyasztható.

Erdők, mezők kincse

Erdők, mezők kincse

A laskagomba élettani hatásai kiválóak. Ne higgyenek a rémhíreknek, higgyenek a saját szemüknek és a szakértőknek. Négy kiváló gombás receptet olvashatnak, amelyek közül az első kettő igazán különleges specialitást a cikk szerzője és kedves felesége ajánlják szíves figyelmükbe!

Főzési ötletek

Főzési ötletek

Általában tokánynak, paprikásnak, illetve tojásosan (például kirántva) készítik el a magyar nyelvterületen. Ismert levesnek, savanyúságnak és ledarálás után fasírtnak és újabban még gombakolbásznak való felhasználása is.

Magyar laskagomba termesztés

Magyar laskagomba termesztés

A magyar laskagomba jó beltartalmi értékeivel kedvelt a Nyugat Európai vásárlóknál. Alacsony kalóriatartalma mellett igen jelentos B-vitamin forrás. Az ásványi anyagok közül kiemelkedik kálium- és foszfortartalma.

Testsúlykontroll laskával

Testsúlykontroll laskával

A laskagomba fogyasztása jóllakottság érzettet kelt, de szénhidrát-, zsír-, és kalóriaszegény táplálék. Ez is egy érv a gombafogyasztás mellett, mint ahogy a magas ásványi anyag tartalom, a sokoldalú felhasználás lehetőségei és a friss, fiatal laskagombák semmivel össze nem hasonlíthatő élménye egy-egy jól sikerült ételben

Több bizalmat neki

Több bizalmat neki

Összetétele hasonlít a szintén termesztett csiperkegombáéhoz, azonban annál könnyebben emészthető, mivel a sejtfalának a kitintartalma kevesebb. A fehérjetartalma csak a szárazanyag 2,5 százalékát teszi ki, de nagyon jól emészthető, értékes.

Tuti menü