Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ganoderma lucidum (Pecsétviaszgomba, reishi) képes leírás - Gyógygombák.tlap.hu
részletek »

Ganoderma lucidum (Pecsétviaszgomba, reishi) - Gyógygombák.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogygombak.tlap.hu » Ganoderma lucidum (Pecsétviaszgomba, reishi)
Keresés
Találatok száma - 9 db
A pecsétviaszgomba immunrendszert erősítő hatása

A pecsétviaszgomba immunrendszert erősítő hatása

A tudományos vizsgálatok egyértelműen bizonyítják, hogy a Ganoderma lucidum tényleges értéke nem egy-egy konkrét betegség gyógyításában rejlik, hanem abban, hogy normalizálja a szervezet általános működését, erősíti az immunrendszert és ennek révén közvetetten hozzájárul a kóros állapotok javulásához, megszüntetéséhez.

Az orvos véleménye - Gyógygombák

Az orvos véleménye - Gyógygombák

Orvosként szinte naponta találkozunk csodát ígérő táplálékkiegészítőkkel, gyakran betegeink kérik ki véleményünket a különböző gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban. Innen is ered a szkepticizmus, hiszen sok esetben a jótékony hatások nem bizonyítottak, és a betegek által remélt gyógyulás vagy javulás is elmarad.

Ganoderma lucidum biológiailag aktív hatóanyagai

Ganoderma lucidum biológiailag aktív hatóanyagai

A Ganoderma lucidum gombában található biológiailag aktív anyagokról a XX.sz. végéig nagyon keveset tudtunk. A 60-as években jutott el a tudományos technika arra a szintre, hogy a gombából izolált vegyületek biológiai aktivitását in vitro körülmények között, tudományos eszközökkel is bizonyítani lehetett. Az utóbbi 30 év során egyre több olyan kutatást folytattak, amelyek tudományos eszközökkel kísérelték meg igazolni a Ganoderma lucidum gomba gyógyhatását a hagyományos gyógyászat által javasolt terápiás területeken.

Gyógyhatású vegyületei

Gyógyhatású vegyületei

A poliszaharidoknak a tumorcsökkentő és immunerősítő hatását igazolták. A triterpének csoportjához tartoznak a ganoderma-, ganolucid- és lucidémasavak. Irodalmi adatok szerint ezek a vegyületek gátolják a májtúltengést.

Pecsétviaszgomba az egészség fenntartására, immunerősítésre

Pecsétviaszgomba az egészség fenntartására, immunerősítésre

A Ganoderma lucidum gomba készítményeit Kínában és Japánban gyógyszerként forgalmazzák, Kínában pedig az egészségbiztosítási rendszer gyógyszerspektrumának egyik fontos eleme. A kínaiak szerint a gomba mágikus erejének köszönhető, hogy a legkülönfélébb betegségek gyógyítására alkalmas. Ezért nevezték el a pecsétviaszgombát ling zhi vagy ling chih -nek, azaz halhatatlanság növényének vagy mágikus növénynek.

Rákellenes gomba- Ganoderma lucidum 70%-os spóratartalommal

Rákellenes gomba- Ganoderma lucidum 70%-os spóratartalommal

Csak Ganoderma gombafejet és spórát tartalmaz az őrlemény. 100%-os tisztaságú, semmilyen hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz. Ökológiai (bio)gazdálkodásból származik. 100%-ban magyar termék. A Ganoderma lucidum fogyasztása során jellemző az élénkség, energetikusság. Kevesebb az alvással töltött órák száma, de az ébredés energikus marad. Javul az étvágy. A salakanyagok rendszeresen és simán távoznak.

Reishi és a shiitake a rák gyógyításában

Reishi és a shiitake a rák gyógyításában

Ganoderma lucidum (reishi, pecsétviaszgomba) és a shiitake a rák gyógyításában. A gyógygombákat és a gyógygomba kivonatokat egyre több országban használják a rák elleni küzdelemben az immunrendszet erősítő, immunmoduláns tulajdonságaik és direkt daganat gátló hatásuk miatt.

Reishi, Ling-zhi

Reishi, Ling-zhi

A Han dinasztia tagja, Wu császár a gombát a hallhatatlanság eszközének hitte és a palota kertjében neveltette. A dinasztia krónikása, Pan Pu, még versben is megemlékezett róla. Gyógyhatását összefüggésbe hozták a filozófiai tannal, a taoizmussal. Régen csak az uralkodók gyógyítására szolgált, és a XX. század második feléig csak uralkodócsaládok és tehetős emberek gyógyszere volt.

Tulajdonságai

Tulajdonságai

A Ganoderma lucidum gomba legfontosabb tulajdonságai: vértisztító, salaktalanító, májvédő, veseműködést serkentő, szíverősítő, vérnyomás szabályzó, általános tonizáló, köhögéscsillapító, köptető, nyugtató, vastagbéltisztító és rákellenes hatású.

Tuti menü