Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyógygombák linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Gyógygombák képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: gyogygombak.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 78 db
A 3 legjobb zsírégető, rákmegelőző étel

A 3 legjobb zsírégető, rákmegelőző étel

A többi gombához hasonlóan a shiitake gomba is a kalóriaszegény, minthogy nagyobb részt vízből, mintegy 4%-ban szénhidrátból, 3%-ban fehérjéből áll, zsírtartalma pedig nagyon csekély, fél százalék alatt van.

A bükkfatapló és a nyírfatapló népi felhasználása

A bükkfatapló és a nyírfatapló népi felhasználása

Kalmár Zoltán mikológus egyik írásában életmentő taplókról beszél, az emberiség áldásaként emlegeti főképp a bükkfataplót nagyon is indokoltan, de legalább ennyire jogos azonban a taplógombákról úgy beszélni, mint a fák vámpírjairól.

A gomba segíthet a prosztata- és hólyagrák esetén

A gomba segíthet a prosztata- és hólyagrák esetén

Egy új tanulmány szerint egy Kínában és Japánban gyakori gombafajta a Maitake, segíthet legyőzni a hólyag- és prosztatarákot. A maitake gomba akár 75 %-kal is zsugoríthatja a daganatokat, így akár új kezelési módszer is kialakítható a felhasználásával.

A laskagomba beltartalma és gyógyhatásai

A laskagomba beltartalma és gyógyhatásai

Beltartalma miatt fogyókúrázók, cukorbetegek, köszvényben és magas vérnyomásban szenvedők diétájában egyaránt kiválóan felhasználható. Magas emészthetetlen rosttartalma miatt csökkenti a vastagbélrák kialakulásának veszélyét. Vesebetegek étrendjében azonban csak korlátozottan szerepelhet magas káliumtartalma miatt.

A laskagomba C és B vitamintartalma jelentős

A laskagomba C és B vitamintartalma jelentős

A laskagomba és számos más gombafaj is alkalmas egészségünk helyreállítására, arról nem is beszélve, hogy magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánus táplálkozás alapvető nyersanyaga. A belőlük készített ételek ízletesek, magas rost és alacsony energiatartalmuk miatt nem hízlalóak.

A pecsétviaszgomba immunrendszert erősítő hatása

A pecsétviaszgomba immunrendszert erősítő hatása

A tudományos vizsgálatok egyértelműen bizonyítják, hogy a Ganoderma lucidum tényleges értéke nem egy-egy konkrét betegség gyógyításában rejlik, hanem abban, hogy normalizálja a szervezet általános működését, erősíti az immunrendszert és ennek révén közvetetten hozzájárul a kóros állapotok javulásához, megszüntetéséhez.

A rosszindulatú tályogok gyógyszere

A rosszindulatú tályogok gyógyszere

Mexikóban főleg a lábgomba és a bőr egyes kiütéseinek a gyógyítására használják. Az újabb kutatások során derült ki, hogy ha a kresztint befecskendezték a daganatba, a rákos tumor növekedése lelassult és gátolta az áttétel kialakulását.

A shiitake csodája

A shiitake csodája

Az immunrendszerünk szinten tartása érdekében érdemes beilleszteni a mindennapi étrendünkbe ezt a rendkívül értékes és egyben nagyon ízletes gombát. Kiváló ízének, beltartalmi paramétereinek és széleskörűen ismert gyógyhatásának köszönhetően Európában és hazánkban is egyre nagyobb mennyiségben termesztik és fogyasztják.

A vargánya jellemzői

A vargánya jellemzői

Kora nyártól késő őszig terem az ízletes vargánya, többnyire van nyári és egy őszi tömeges megjelenési időszaka. Minden erdőben gyakori, leginkább tölgyesekben, de bükkösben, fenyvesben és vegyes erdőben is megtaláljuk.

Hirdetés
Aurum Esca Gyógygombák

Aurum Esca Gyógygombák

Az egészség megőrzésében és a különböző betegségekből történő felépülésben grandiózus segítséget nyújt a gyógyító gomba. A kortárs orvostudomány örömest használja a több ezer éves népi gyógyítást. A gyógygombák hatóanyagairól számottevő kutatás nyilatkozik elismerően. Az új bizonyítékok miatt egyre népszerűbb a gyógygomba fogyasztása. Az Aurum Esca a gyógygombák fogyasztásának népszerűsítésére jött létre. Számos ismeretterjesztő cikk, orvosi beszámoló és vásárló ajánlása mellett a webáruházban gyógygomba is rendelhető.

Az egyre népszerűbb laskagomba

Az egyre népszerűbb laskagomba

A laskagomba termesztése az 50-es években, Németországban indult nagyüzemi méretekben. Magyarország jelentős kutatásokkal és technológiai fejlesztésekkel járult hozzá a laskagomba népszerűségéhez és elterjedéséhez.

Az erdő pecsenyéje

Az erdő pecsenyéje

Hogy mit tesznek a vegetáriánusok a gombákkal? Fogas kérdés, hiszen a gombák nem növények. Mindenesetre, bölcsen teszik, ha szívesen fogyasztják az erdők egyik legfinomabb fehérjeforrását, a vargányát.

Az immunrendszer erősítésére

Az immunrendszer erősítésére

A Shiitake gomba fehérjéiben valamennyi természetes aminosav megtalálható. Különösen értékes az a nyolc ún. esszenciális aminosav, melyeket az emberi szervezet számára kedvezőbb arányban tartalmaz, mint a szója vagy a tojás.

Az Isteni gomba

Az Isteni gomba

Számos betegségre, egészségügyi problémára jelenthet gyógyírt fogyasztása. Valójában nem tudjuk biztosan, hogy honnan származik, egy biztos, hogy a kombucha gyógyító szerként való használatának több évezredes távol-keleti hagyományai vannak.

Az óceán csodája

Az óceán csodája

A Kombucha nem más, mint többféle baktérium és egy speciális élesztőgomba szimbiózisa, amely állítólag az óceánból származik. Felhasználva a mikroorganizmusokat tea formájában juttattatjuk be a szervezetbe.

Az orvos véleménye - Gyógygombák

Az orvos véleménye - Gyógygombák

Orvosként szinte naponta találkozunk csodát ígérő táplálékkiegészítőkkel, gyakran betegeink kérik ki véleményünket a különböző gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban. Innen is ered a szkepticizmus, hiszen sok esetben a jótékony hatások nem bizonyítottak, és a betegek által remélt gyógyulás vagy javulás is elmarad.

Az új szuperélelmiszer

Az új szuperélelmiszer

A kutatások eredményei alapján jogos ez a megtisztelő cím, hiszen a csiperkegomba számos olyan pozitív tulajdonságot mutat, ami jótékonyan hat az emberi egészségre. Olyan biológiailag aktív anyagok kimutatás történt meg az elmúlt években, ami segítheti a rákos megbetegedések és a szív- és érrendszeri betegségek elleni küzdelmet.

Tuti menü