Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kombucha - Gyógygombák képes leírás - Gyógygombák.tlap.hu
részletek »

Kombucha - Gyógygombák - Gyógygombák.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogygombak.tlap.hu » Kombucha - Gyógygombák
Keresés
Találatok száma - 7 db
Az Isteni gomba

Az Isteni gomba

Számos betegségre, egészségügyi problémára jelenthet gyógyírt fogyasztása. Valójában nem tudjuk biztosan, hogy honnan származik, egy biztos, hogy a kombucha gyógyító szerként való használatának több évezredes távol-keleti hagyományai vannak.

Az óceán csodája

Az óceán csodája

A Kombucha nem más, mint többféle baktérium és egy speciális élesztőgomba szimbiózisa, amely állítólag az óceánból származik. Felhasználva a mikroorganizmusokat tea formájában juttattatjuk be a szervezetbe.

Halhatatlanság itala

Halhatatlanság itala

Egyes vélemények szerint a kombucha gombából készített teában a szervezet működését segítő sejtek milliói találhatóak meg, amelyek először a bélflóránkat, majd a teljes szervezetünket méregtelenítik és regenerálják.

Hogyan készítsük el?

Hogyan készítsük el?

A tea főzet részben kiváló nitrogén forrás, így segíti elő a mikro-organizmusok fejlődését. Minél több nitrogént és ásványi anyagot szeretne a tápoldatba juttatni, annál hosszabb ideig kell a teát főzni. Az orosz tudományos kutató Danielova (1959) egészen addig elment, hogy a teát 3 - 5 percen át forralta.

Hogyan készítsük?

Hogyan készítsük?

Elsősorban szükségünk van Kombucha gombakultúrára. A Kombuchát beszerezhetjük ismerőstől vagy a bioboltokban. Ezenkívül literenként kell még 80-100 gramm bio cukor és két teáskanál zöld vagy fekete tea.

Kombucha tea

Kombucha tea

Aki házilag szeretne kombucha teát készíteni, az jól nézzen utána a pontos készítésnek, és minőségi, megbízható helyről szerezzen be minden fontos összetevőt, mert az otthoni készítésnél fellépő hibák, hiányosságot (pl. a sterilitásban) többet ártanak, mint használnak, sőt még veszélyessé is tehetik a fogyasztást.

Kombucháról kicsit másképp

Kombucháról kicsit másképp

A köztudatban egyszerűen gombaként ismert, pedig az élesztősejteknek más mikroorganizmusokkal (baktériumokkal) alkotott szimbiózisa. A kombucha lapos, rugalmas, többnyire fehéres szürke vagy barnás korong, majdnem úgy néz ki, mint egy vastag, zsíros palacsinta.

Tuti menü