Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Shiitake (Japán fagomba) - Gyógygombák képes leírás - Gyógygombák.tlap.hu
részletek »

Shiitake (Japán fagomba) - Gyógygombák - Gyógygombák.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogygombak.tlap.hu » Shiitake (Japán fagomba) - Gyógygombák
Keresés
Találatok száma - 15 db
A 3 legjobb zsírégető, rákmegelőző étel

A 3 legjobb zsírégető, rákmegelőző étel

A többi gombához hasonlóan a shiitake gomba is a kalóriaszegény, minthogy nagyobb részt vízből, mintegy 4%-ban szénhidrátból, 3%-ban fehérjéből áll, zsírtartalma pedig nagyon csekély, fél százalék alatt van.

A shiitake csodája

A shiitake csodája

Az immunrendszerünk szinten tartása érdekében érdemes beilleszteni a mindennapi étrendünkbe ezt a rendkívül értékes és egyben nagyon ízletes gombát. Kiváló ízének, beltartalmi paramétereinek és széleskörűen ismert gyógyhatásának köszönhetően Európában és hazánkban is egyre nagyobb mennyiségben termesztik és fogyasztják.

Az immunrendszer erősítésére

Az immunrendszer erősítésére

A Shiitake gomba fehérjéiben valamennyi természetes aminosav megtalálható. Különösen értékes az a nyolc ún. esszenciális aminosav, melyeket az emberi szervezet számára kedvezőbb arányban tartalmaz, mint a szója vagy a tojás.

BIO shiitake- rák ellen is

BIO shiitake- rák ellen is

Magyarországon termelt, Biokontroll Hungária által ellenőrzött, eredeti bio minősítésű shiitake gomba őrlemény! Bio őrölt Shiitake gomba. A shiitakét olyan betegségeknél is fogyaszthatjuk, amelyek kialakulása az immunrendszer gyengülésével magyarázható. Ilyen a rák, az AIDS, allergia, az influenza és a meghűléses betegségek. A shiitake jótékony hatása abban rejlik, hogy a benne található hatóanyagok egymást erősítve hatnak. A 20g-os bio shiitake őrlemény kb. 250g friss shiitake gombának felel meg.

Csökkenti a magas vércukorszintet

Csökkenti a magas vércukorszintet

Japánban megfigyelték, hogy bizonyos területeken a rákos betegek száma alacsonyabb, mint máshol. Kiderítették, hogy ez feltehetően a Shiitake fogyasztásával lehet összefüggésben. A gombából 1969-ben sikerült kivonni egyik hatóanyagát, a lentiánt, amely egy összetett cukor.

Életelixír - Gyógygombák

Életelixír - Gyógygombák

A Ming dinasztia idején a híres orvos Wu Shui életelixírnek nevezte el. Japánban különböző betegségeket is kezelnek vele, pl. gyomorfekélyt, köszvényt, székrekedést, rövidlátást, allergiákat, aranyeret, neuralgiát, és szexuális zavarokat, magas vérnyomást.

FOGARASi Fűszer és Gyógygombák

FOGARASi Fűszer és Gyógygombák

Családi vállalkozásunk több mint 15 éve foglalkozik gombatermesztéssel. Kezdetben laskagombát, majd shiitake gombát termesztettünk a lehető legtökéletesebben alkalmazkodva a folyamatosan változó fogyasztói igényekhez. Az utóbbi években a felmerülő igényekre válaszul kínai pecsétviaszgomba (ganoderma) termesztésébe kezdtünk. A shiitake, valamint a ganoderma gombából készült termékeink mindennap elérhetővé teszik a családok számára a friss gomba jótékony hatásait.

Fontos fehérje és káliumforrás

Fontos fehérje és káliumforrás

A shiitake fontos fehérje és káliumforrás, de tünkjében rengeteg cink is található. Sok komplex szénhidrátot, úgynevezett poliszacharidot tartalmaz. Proteinjében valamennyi aminosav megtalálható, de külünüsen leucinban és lizinben gazdag.

Jótékony hatásai

Jótékony hatásai

Az enyhén fokhagymás ízű, jó szöveti szerkezetű és kiváló eltarthatóságú shiitake világszerte elterjedt gomba, amiből a csiperke után a legtöbbet termesztenek. Magyarországon évente több mint 20 tonna gombát állítanak elő, de hazai piacra csak töredéke kerül magas ára és ismeretlensége miatt.

Hirdetés
Koleszterinszint csökkentésére

Koleszterinszint csökkentésére

A koleszterin rossz híre azért alakulhatott ki, mert sokan minden egyes nap, a kelleténél több zsíros ételt esznek, feleslegesen sok zsírt használnak fel ételeik elkészítéséhez. A koleszterin és trigliceridek szervezetünkben különböző feladatokban vesznek részt. A sejtmembránok nélkülözhetetlen alkotóelemei és ha szükséges, megbízható energiaellátást biztosítanak a sejtek számára. A zsírokhoz nemcsak étkezéssel jutunk, hanem a koleszterint, csakúgy, mint a másik nagy testzsír csoportot, a triglicerideket, az emberi szervezet maga is termeli.

Különlegesen aromás gomba

Különlegesen aromás gomba

Néhány éve hazánkban is kapható a Shiitake, azaz a japán fagomba. A Távol - Keleten nemcsak finom íze miatt közkedvelt ez a gombafaj, hanem évezredek óta megfigyelt gyógyhatása miatt is. Felhasználhatjuk levesekbe, salátákhoz, köretekhez, mártásokhoz, különféle húsokhoz, hideg -és melegszendvicsre, pizzára és töltelékbe.

Legfontosabb hatóanyaga a len­ti­nán

Legfontosabb hatóanyaga a len­ti­nán

Nyaranta sokaknak mindennapi betevő, másoknak ínyencség a gomba, amelynek jótékony hatásai alig ismertek. A shiitake gombát a humán rákterápiában a gyomor-, végbél-, tüdőrák, valamint a hepatómák, fibroszarkómák és leukémia gyógyításában alkalmazták sikerrel.

Onkológus a shiitake gombáról

Onkológus a shiitake gombáról

A laboratóriumi vizsgálatok azt a hatásmechanizmust igazolták, hogy gyakorlatilag a szervezet védekező sejtjeinek az aktivitását mozgósítja vagy segíti az egyik oldalon. A másik oldalon pedig a szervezetben termelő daganatellenes anyagoknak a termelődését is fokozza.

Shiitake gomba gyógyít, véd, akár az influenza elleni oltás?

Shiitake gomba gyógyít, véd, akár az influenza elleni oltás?

Megóvhat a rákos daganattól, jobbá teszi vérkeringésünket. A többi étkezési kalapos gombához hasonlóan nagy nedvességtartalmú, kalóriában szegény, értékes fehérjékben, illetve aminosavakban és szénhidrátokban viszont gazdag gombafaj.

Shiitake, a gyógyító gomba

Shiitake, a gyógyító gomba

A shiitake világszerte elterjedt étkezési gomba, amelyből a csiperke és a laska után legtöbbet termesztenek. A fontos fehérje- és káliumforrás, de tönkjében rengeteg cink is található. A shiitake gomba ideális élelmiszer, hiszen rostanyagban gazdag, alacsony kalóriatartalmú és több, a szervezet számára nélkülözhetetlen aminosav, sokféle enzim és vitamin található benne. Jelentős B-vitamin-forrás.

Tuti menü